Schotte is verhuisd naar Ens

Schotte Kunststoffen is al vele jaren één van de toonaangevende fabrikanten van plastic flessen, potten en jerrycans in de Benelux.

Het bedrijf produceert jaarlijks miljoenen producten in verschillende vormen en maten voor de farmaceutische-, voedings-, chemische- en industriële sector. Door de sterke groei en de beperkte mogelijkheden om verder uit te breiden op de oude locatie in Kampen moesten we uitwijken naar een nieuwe locatie.

In Ens kregen we de mogelijkheid om de fabriek naar eigen inzicht te ontwerpen en te realiseren. Het nieuwe gebouw voldoet aan de vereiste certificeringen en is bovendien voor de voedingsindustrie gecertificeerd (FSSC-22.000), hetgeen een wens was omdat we ook in deze specifieke markt willen uitbreiden. De voedingsindustrie ervaart de service van onze kwaliteitsproducten, opslag en andere diensten. 
Pionieren is ons bedrijf, dat ooit in Amsterdam begon als kurkverwerkend bedrijf, niet vreemd. In 2012 hebben in Duitsland Rohrmann Kunststoffverpackungen overgenomen, wat resulteerde in een mooie en succesvolle samenwerking.
We respecteren ons milieu en hebben jaren geleden in samenwerking met de chemische industrie besloten om flessen te gaan maken van PCR materialen (Post Consumer Recycled). Uw kunststofafval kan met succes worden gerecycled en wij kunnen hiervan een nieuwe producten produceren.

Bijna ons gehele dak van onze imposante nieuwe fabriek in Ens werd in het voorjaar van 2023 voorzien van duizenden zonnepanelen. Er staan diverse nieuwe en efficiëntere machines, we beschikken over meer opslagcapaciteit, nieuwe kantoren en werken in een efficiënte en stofvrije productieomgeving. Het automatische magazijn bevat 20.000 palletplaatsen en wordt beheerd door kranen en autostore robots. In de nabije toekomst zal de productie verder geautomatiseerd worden om concurrerend te blijven in een turbulente markt.