Schotte is verhuisd naar Ens

Al in 2012 hebben we in samenwerking met een groot chemisch concern uit het zuiden van het land de eerste test uitgevoerd met het blazen van flessen vervaardigd uit gerecycled plastic (verkregen uit onze dagelijkse afvalstroom).
Ondanks dat wij van mening zijn dat de bron van de vervuiling ligt bij de opvoeding van de consument, beseffen we maar al te goed dat ook wij als producent kunnen bijdragen aan de verbetering van ons milieu. 

We zien dit dan ook als onze taak en verantwoordelijkheid.
Vandaar dat we hier hoog inzetten en binnen onze bedrijven inmiddels meer dan 30% van de basisgrondstof omgezet hebben naar gerecycled materiaal.
Hier zijn we trots op en we zetten deze koers voort.

Extrusieblazen gaat gepaard met een hoge energieconsumptie.
Helaas kreeg Schotte geen toestemming voor eigen windmolens op het bedrijfsterrein en zijn we uitgeweken naar een dak voorzien van zonnepanelen. Niet genoeg om ons onafhankelijk te maken van het energienetwerk, maar we dragen hierdoor wel een flink stuk bij aan een beter milieu.
We hebben in ons nieuwe pand zwaar geïnvesteerd in warmteterugwinsystemen en gezorgd voor een zo duurzaam mogelijke productie.

Inmiddels werken we met een zogenaamde retourverpakking. Trays, die al vervaardigd zijn uit meer dan 80% gerecycled karton, worden door ons teruggenomen voor hergebruik. Verschillende pilots hebben bewezen dat dit in samenwerking met onze relaties een mooi, goed werkend concept is.
Onze productontwikkeling heeft naast het gebruik van duurzamere grondstoffen ook de focus op gewichtsreductie. Een zware fles kost in verhouding meer energie om te produceren en kan in vele gevallen in gewicht gereduceerd worden. Deze focus start al op de tekentafel en zal tot in de productie gehandhaafd blijven.
Wij zijn er van overtuigd dat indien de consument verantwoord omgaat met sorteren van afval en zwerfaval voorkomt, wij als producent met duurzaamheid in het vizier een bestaansrecht hebben.
Dit is dan ook een van de redenen dat wij niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze relaties een hypermoderne fabriek hebben gebouwd.